Nooit genoeg Garnalen!
Garnalen zijn vaak niet goedkoop. Ze vallen onder de zeevruchten en die zijn vaak wat duurder dan bijvoorbeeld vleeswaren als kip of varkensvlees. Mensen die dol zijn op garnalen zijn in restaurants vaak van mening dat hun gerecht – waar volgens het menu garnalen in zit – niet genoeg garnalen bevat, lang niet zoveel als ze zouden willen. ‘Jammer dat ze er niet meer garnalen in hadden gedaan,’ denkt zo iemand dan. Zelden vindt een garnalenliefhebber de perfect ‘explosie van garnalen’ waar hij of zij naar verlangd! En voor deze garnalenliefhebber – ik ben er zelf ook één – is het gerecht ‘Shrimpalicious’ gemaakt. Eindelijk het perfecte garnalengerecht!
Alle ingredienten
Dit is wat je nodig hebt:
- roze garnalen (pakje, 100 gram)
- Hollandse garnalen (pakje, 100 gram)
- rivierkreeftjes (pakje, 100 gram)
- cocktailgarnalen pakje, (100 gram)
- zakje Toscaanse aardappelpartjes van AH
- creme fresh
- zakje rucola
- olijfolie
- een halve citroen
Alle garnalen op een hoop
Neem een grote braadpan of wok en verwarm de aardappeltjes in de olijfolie. Deze zijn als het goed is al voorgegaard, dus dit hoeft niet lang. Verwarm ze tot ze lichtbruin zijn geworden. Voeg nu achter elkaar de roze garnalen toe, daarna de Hollandse garnalen, daarna de rivierkreeftjes, al roerend. Deze zijn ook allemaal reeds voorgegaard, dus ook dit hoeft niet lang. Voeg vervolgens de creme fresh toe en blijf roeren, tot het geheel goed gemixt is.
Serveren en smullen maar!
Neem 2 grote borden en zet op elke bord een hand verse rucola sla. Verdeel daarna de verwarmde inhoud van de braadpan over de twee borden, plaats de inhoud bovenop de rucola. Het sla komt dus onder de warme garnalen en aardappelen te liggen. Tenslotte verdeel je het pakje cocktail garnalen over de beide borden. Deze hoeven niet verwarmd te worden, maar kunnen er koud overheen gestrooid worden. Naar smaak een beetje citroen overheen sprenkelen. Eet smakelijk!