Door Robbert
Dit recept is voedzaam, makkelijk te maken en niet duur. Bovendien geeft het ook nog eens weinig afwas! Als een recept voldoet aan die kenmerken, dan staat het al gauw in mijn lijstje van favorieten.
Deze maaltijd laat zich makkelijk opwarmen zodat je makkelijk van te voren kunt koken. Dan hoef je niet meer in de keuken te staan wanneer je gasten er zijn.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Totale bereidingstijd:
30 à 40 minuten
Ingrediënten:
– 1 ui
– 250 g kastanjechampignons
– 300 g geschilde bospeen
– 125 g magere spekreepjes
– 350 g kipdijfilet
– 1 tl paprikapoeder
– 2 el olijfolie
– 450 g kleine krieltjes
– 225 g tuinerwten (diepvries, ontdooid)
– 15 g peterselie
– peper en eventueel zout
Bereiding:
1) Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de bospeen in schuine plakken van ongeveer 0,5 cm. Verhit vervolgens een grote hapjespan of koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes uit.
Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en bestrooi deze met de paprikapoeder. Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 minuten mee. Regelmatig omscheppen.
2) Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak vervolgens de krieltjes in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3) Voeg vervolgens de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 minuten mee. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het geheel door de krieltjes. Snijd de peterselie fijn en garneer de schotel ermee.