Door Saskia
Ja, de Zuid Amerika – geschiedenis van de bananen, je hebt veel soorten bananen kleine en grote maar de meeste mensen kennen de Chiquita banaan van de reclame. Zo zitten ze boordevol vitaminen. En ik ken niemand die geen banaan lust al waren ze even negatief op het nieuws maar dat maakt de banaan nog geen crimineel.
Benodigdheden voor het Recept :
Bakje pindasaus (zakje) van de supermarkt Wat op te warmen is in de magnetron of steelpan.
Voor mensen met een pinda allergie is een pittige zoet zure saus aan te raden, die te koop zijn in de supermarkt.
- Halve liter melk of Sojamelk voor degene die lactose allergie hebben.
- 200 Gram Zelfrijzend bakmeel 50 Gram maismeel of een zakje gist.
De melk en de zelfrijzend meel in de mengkom en maak het iets dikker dan pannenkoekenbeslag. Met een snufje zout,wel dat het deeg nog neutraal blijft.
- Neem drie bakbanaan die je gewoon in de supermarkt kan kopen,
waar de schil al donker geel of al bruin is maar de banaan is wel stevig.
Snijd de banaan dwars in de lengte als je het goed doet kun je van een banaan drie repen krijgen, anders zijn ze te dik. Dompel ze onder in het beslag zo dat het goed blijft kleven.
- Olie om ze te bakken gewone zonnebloemolie is oké.
Doe de helft van de fles olie in de wok (moet al voorverwarmd zijn voor het bakken) als de bananen helemaal ondergedompeld zijn bak je ze bruin.
Heb je een friteuse zou je ze eventueel ook daarin kunnen bakken mits de olie vers is, zodat de bananen geen naar smaakje krijgen.
Eindstand laat ze op een keukenpapier uitlekken serveer ze met de saus geniet er van eet smakelijk.