Door: Merve
Ben je een zoetekauw of wil je de kinderen eens verassen? Dan is dit recept echt iets wat je moet proberen. Er komt geen bakken bij aan te pas en het is gemakkelijk te maken in korte tijd. Ideaal voor een kinderfeestje of om lekker zelf van te genieten.
Chocolade balletjes
Ingrediënten
200 gr boter
40 gr pure chocolade
180 gr bruine basterdsuiker
60 gr cacaopoeder
175 gr Biscuit
500 gram melk / puur chocolade
1 pak hagelslag (smaak eigen keuze)
Verder heb je nodig
Staafmixer/blender, Mengkom, garde, spatel, twee pannen (bain-marie), schaaltje, vork.
Bereidingswijze
- Smelt de boter en de pure chocolade au bain marie.
- Maak de koekjes fijn met de staafmixer en meng dit met de andere droge ingrediënten.
- Meng de cacaoboter met het droge mengsel.
- Goed doorroeren met de garde.
- Schep het mengsel in het schaaltje bekleed met bakpapier of plastic folie en druk goed aan.
- Laat de “koek” circa 1 uur opstijven in de koelkast.
- Haal de “koek” uit de vorm, verwijder het Bakpapier en snij in blokjes, draai hiervan balletjes (grote kun je zelf bepalen).
- Zet de ballen een uur in de vriezer.
- Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
- Haal de balletjes door de chocolade met een vork (niet erop prikken, maar “vissen”) en rol deze door de versiersels, rol ze in de handen tot een mooi balletje.
- Dan weer de koelkast in tot ze gegeten gaan worden, evt op kamertemperatuur laten komen.
Serveer tip
1: Biscuit kun je vervangen door volkoren koekjes
2: In plaats van chocolade hagelslag kun je ze ook door de kokos rollen of andere versiersels.
3: Vervang 50 gr v/h biscuit door 100 gr fijngemaakte amandelen / walnoten / noten / pinda’s